Nyheter och händelser


Holländska flottan använder Intamsys 3dskrivare för framtagning av reservdelar i fält

3D-utskrifter blir mer och mer en nyckelteknologi för den holländska flottan. Genom att printa delar ombord på fregatter blir de mindre beroende av komplexa logistikoperationer. Den senaste utvecklingen är något man benämner AMCOD, ett mobilt reparationscenter integrerat i en standardcontainer. Inom en timme efter installationen var som helst i världen kan försvarsenheter börja 3D-printa polymerdelar. I denna AMCOD används INTAMSYS FUNMAT PRO 410 3D-skrivare för att skriva ut reservdelar som utsätts för både mekaniska och termiska påfrestningar.

Läs hela historien här...om Holländska flottan och 3dskrivare

Porsche väljer att investera i Intamsys.

Den här investeringen från Porsche Ventures är ett sätt för Porsche att fortsätta sin digitala transformering, ha åtkomst till nya innovativa teknologier och att lättare kunna anpassa sig till marknaden förändringar.

https://newsroom.porsche.com/en/2021/innovation/porsche-investment-3d-printing-specialist-intamsys-digital-tranformation-manufacturing-process-26753.html


Intamsys producerar effektivare med Funmat PRO 610

Intamsys använder Funmat PRO 610 HT i sin egen produktionslina för direkttillverkning av detaljer i korta serier genom att skriva ut nozzlekåpor till Intamsys minsta 3D-skrivare instegsmodellern Funmat HT. Tidigare tog detta runt 35 timmar för att ta fram en batch på 54 st kåpor.
Genom att numera använda Funmat PRO 610 HT i produktionen har tiden kortats till 3 timmar för att framställa samma antal. Kåporna kan också användas direkt utan någon postprocess. Tack vare detta minskar beroendet av externa underleverantörer och detaljer kan nu framställas med kort varsel utan risk för produktionsstörningar pga externa omständigheter.


INTAMSYS rapporterar att företaget sålt över 1 500 AM system

INTAMSYS rapporterar att företaget sålt över 1 500 AM-system för högprestandamaterial som PEEK, PEKK, PAEK och PEI till dagens datum. Den Shanghaibaserade tillverkaren, vars namn står för INtelligent AM SYStems, har sedan starten 2013 haft som mål att göra denna teknik tillgänglig för tillverkningsindustrin. Bara det senaste året såldes nästan 500 st Funmat HT, företagets instegsmodell, globalt sett.

Läs hela artikeln här (Eng)


Tillbaks med 3D-skrivare på Elmia Subcontractor

Elmia SubContractor i Jönköping, äntligen tillbaks på mässan
för tillverkande företag - Elmia Subcontractor!
Det märks tydligt att allt fler upptäcker möjligheterna
med AM-teknik och material med hög hållfasthet. Det går att konstruera för mindre vikt när man inte har de traditionella tillverkningsmetodernas begränsningar.


Första ordern i EU på FUNMAT PRO 610 HT

Shanghai, China / Stuttgart, Germany, October 22, INTAMSYS Technology Co. Ltd en ledande tillverkare inom högprestandamaterial för 3D-utskrifter, har fått sin första order till sitt tyska dotterföretag Intamsys GmbH i Stuttgart där man förra månaden signerade en order på ett INTAMSYS FUNMAT PRO 610 HT system som ska installeras på ett tyskt industriforskningsinstitut i världsklass.
Som en del av vårt “Early Customer Adoption Program(ECAP)”, planerar INTAMSYS att installera ett begränsat antal system i Europa mot slutet av året.
Vi är glada för ordern på den första Funmat PRO 610 HT printern. Detta känns som vårt teams hårda arbete gett resultat men det känns också som ett erkännande från marknaden att vår marknadsstrategi att förse våra industrikunder med avancerade 3D produktionssystem avsedda för tillverkning av detaljer av högprestandapolymerer som PEEK och Ultem är riktigt” säger Charles Han, CEO på Intamsys.

“Största anledningen att just denna kund valde INTAMSYS FUNMAT PRO 610 HT är dess konstruktion med den mest avancerade tekniska specifikationen som går hitta idag. Vårt strategiska materialsystem låter våra kunder utveckla applikationer för sina industriella klienter genom att använd de mest avancerade materialen på marknaden för att producera detaljer med önskade egenskaper gällande vikt, mekanisk styrka samt motståndskraft mot värme och kemikalier.Lika viktigt är vårt gemensamma partnerskap för att utveckla industriella applikationer som är till nytta för våra framtida industrikunder, Detta är bara början när vi nu ser fram emot vår nästa kunds erfarenheter” lägger Bart Lefeink till, VP EMEA, Intamsys.

Om INTAMSYS FUNMAT PRO 610 HT

FUNMAT PRO 610 HT är ett unikt högprestanda-tillverkningssystem skapat för avancerade industriella applikationer från låg till medium i produktionsvolym inom specifika branscher som rymd, fordon, medical och inom High tech. Den stora byggvolymen på 610 x 508 x 508mm möjliggör stora utskrifter utan warp och delaminering. 3D-printerns värmesystem med extremt höga temperaturer inkluderar en 300°C konstanttemperatur byggkammare och extruders på upp till 500°C. Med dubbla nozzlar är Funmat PRO 610 HT ideal för att skriva ut högprestandamaterial som PEEK, Ultem (PEI) PPSU och liknande.
För mer information om FUNMAT PRO 610 HT: www.intamsys.com eller svenska återförsäljaren Additiva AB: www.3dskrivare.se

Om INTAMSYS

INTAMSYS är ett ledande Hight tech företag som erbjuder lösningar inom additiv tillverkning inkl högprestandautrustning för 3D-utskrifter, högprestanda material och mjukvara. Grundat av ett team ingenjörer med åratal av erfarenhet från precisionsinstrument-utveckling och forskning inom högprestandamaterial, har företaget sitt huvudkontor i Shanghai i Kina. Företaget har etablerat ett globalt nätverk av återförsäljare. För service, försäljning och support finns nu tekniska servicecenter både i USA och Europa. Intamsys focus ligger på rymd, fordon, elektroniktillverkare, konsumentprodukter, medical, vetenskaplig forskning och andra branscher.

Företaget erbjuder kompletta, additiva tillverkningslösningar från funktionsprototyper och framställning av verktygsfixturer, till kundanpassad massproduktion.
För mer information: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring Additiva AB på 08 100117

Nyheter

Mobillogo2        Additiva AB   |   Elsa Brändströms gata 62b   |   SE-129 52   |    HÄGERSTEN   |   08-100 117   |   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Privacy - Personuppgiftlagring