Skip to main content

En industriell lösning för AM-produktion

Intamsys Funmat PRO 610HT är en industriell 3D-skrivare försedd med den senaste tekniken och med en stor byggkammare för framställning av prototyper och produktion av detaljer i högprestandamaterial som PPSU, Ultem och PEEK. Ett effektivt vattenkylt högtemperatursystem med printhuvuden med temperaturer upp till 500° och en byggkammare upp till 300°.

INTAMSYS - FUNMAT PRO 610HT  

Under de senaste åren har högpresterande polymerer sett en exponentiell tillväxt inom additiv tillverkning. Material som PEI, PEEK, PEKK och PEEK-CF har öppnat dörren för slutanvändningsapplikationer som tidigare inte var möjliga.
Nu har INTAMSYS banat väg för ett större genombrott med denna teknik genom FUNMAT PRO 610HT. Denna utnyttjar potentialen i 3D-utskrifter av industriell kvalitet, utrustad för att effektivt hantera de hårda kraven som behövs för dessa högpresterande termoplaster.
FUNMAT PRO 610HT har en byggkammare på 610x508x508mm vilket gör det möjligt för användare att skriva ut stora detaljer alternativt flera mindre delar samtidigt för lågvolymproduktion av slutprodukter. FUNMAT PRO 610HT är utrustad med högklassigt servokontrollsystem. Denna avancerade teknik förbättrar effektiviteten samtidigt som den är robust med hög precision och repeterbarhet.

INTAMSYS är dedikerade att tillhandahålla lösningar för professionella 3D-utskrifter för industriella applikationer.

Det öppna material-ekosystemet har funnits i INTAMSYS DNA sedan företagets start. Eftersom högpresterande material normalt kräver exceptionellt låg luftfuktighet har FUNMAT PRO 610HT utrustats med ett aktivt torkningssystem för filamentkammaren, vilket hjälper materialet att förbli fuktfritt, som i sin tur resulterar i högsta utskriftskvalitet med hög repeterbarhet

Konstruktionen med dubbla munstycken (rörliga i Z-led) stöder utskrift av komplexa geometrier, samtidigt som systemet innehåller användarvänliga funktioner som automatisk rengöring, filamentstoppdetektering och automatisk munstyckkalibrering. Det modulärt utformade munstyckssystemet garanterar en längre livslängd och är enkelt att byta ut eller underhålla under systemets livslängd.


Open Source arkitektur
Open Source arkitektur ger stöd för tredjepartsmaterial. Detta ger möjligheter att utnyttja nya material som lanseras på marknaden samtidigt som kostnaderna kan hållas ned.

Färdiga materialprogram
När Intamsys certifierat ett nytt material skapas också en detaljerad och anpassad materialprofil för INTAMSYS-skrivarna. Materialprofilen innehåller instruktioner till maskinen för att kontrollera utskriftshastigheten, extruderingstrycket, omgivningstemperaturen, spetstemperaturen och allt annat som behövs för att skriva ut ditt valda material korrekt.

Intamsys utvecklar egna filament inkl supportmaterial anspassade till dessa.  Bland materialen finns Ultem 1010, Ultem 9085, PEEK, PEEK-CF, PEKK, PA, PA-CF.

En nyckelfaktor för framgång med 3D-utskrifter är vad som finns inuti filamentet. Utan ett bra material får man inte en optimal 3D-utskrift. 
INTAMSYS investerar mycket i materialutveckling och testning.

Färdiga program finns också till partners material som BASF.-Extrem jämn temperatur i byggkammare övervakad av ett flertal sensorer säkerställer precision i utskrifterna.
-hög positioneringsnoggrannhet med 0,0125 i X och Y led och 0,00125 i Z-led.
-max rörelsehastighet 400mm/sek i X-Y.

Hög produktivitet

-Lagerhöjd från 0,05mm till 0,5mm ger stor frihet att tillverka detaljer på effektivaste sätt.
-servostyrt printhuvud ger full precison och hög utskriftshastighet. 
-inbyggd avancerad fuktavskiljning i filamentkammare.
-vattenkylda printhuvuden med utökad teknik för realtidsmätning av filementflöde ger bästa möjliga utskriftsresultat.

Separat kammare för material/ filament

Att filament hanteras korrekt i en 3D-skrivare är avgörande för konstanta och repeterbara resultat. Funmat 610 har 4 st separata kammare för filament med separata temperatuzoner för varje kammare. Temperaturen är bestämd till en optimal temperatur för att inte degenrera materialet över tid.
Torkat filament hålls fortsatt torrt genom trycksatta filamentkammare.
Temperatur, fukthalt och vikt övervakas kontinuerligt.
Om en materialspole tar slut byts denna automatiskt till ny vilket krävs vid framställning av riktigt stora utskrifter.
Stöd för materialspolar upp till 3kg/st med automatiskt byte.

Stöd för integration med existerade system. 
Intamsys utvecklade API (Application Programming Interface) möjliggör integration med företagets existerande system som MES och ERP.

Dimensioner och vikt:
171cm x 139cm x 235cm

Vikt: 1450kg

För mer information, välkommen att kontakta oss!
Skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller slå en signal på 08- 100 117.